TÜBİTAK ARDEB 1001, 1005 ve 3501 Programlarına Başvuru Tarihleri

31 Temmuz 2017 Pazartesi, 14:47

Değerli Öğretim Elemanlarımız,

TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından yürütülmekte olan;

• 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı'nın,
  • 3501-Kariyer Geliştirme Programı'nın,
  • 1005-Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı'nın

2017 yılı 2. dönem elektronik başvuru sistemi 24/07/2017 tarihi itibarı ile kullanıma açılmıştır.

Elektronik başvurular için son tarih 08/09/2017 olup, projelerin basılı kopyasının ve diğer belgelerin TÜBİTAK’a ulaştırılması için son tarih ise 22/09/2017 dir. Elektronik Başvuru Sistemine http://ardeb-pbs.tubitak.gov.tr/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Proje başvurularınız ile ilgili her türlü desteği Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi ile iletişime geçerek alabilirsiniz.

Üniversitelerin eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanında diğer önemli bir görevi de yürüttüğü projeler ve ortaya koyduğu patent ve ürettiği katma değerdir. Bu bağlamda Üniversitemiz araştırmacıları tarafından TÜBİTAK'a sunulmuş ve TÜBİTAK tarafından desteklenen proje sayıları her yıl artmakta ve üniversitemiz sunulan ve kabul edilen proje sıralamasında daha üst sıralarda yer almaktadır. TÜBİTAK tarafından 2016 yılı için yayınlanan istatistiklerde hem başvuru hem de kabul edilen proje sayılarında üniversitemiz bir önceki yıla göre daha üst sıralara yükselmiş ve ciddi bir başarı elde etmiştir. Üniversitemizin bu başarıyı elde etmesinde emeği geçen tüm araştırmacılarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

Teknoloji Transfer Ofisi