Üniversitemiz modern ve nitelikli eğitim anlayışı çerçevesinde gelişmeye devam ediyor. Hali hazırda Kapalı Spor Salonu Binasında eğitim faaliyetlerini sürdüren Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi, eğitimcilerimiz ve öğrencilerimize geniş eğitim olanaklarını sağlama hedefimiz doğrultusunda kendi binasına kavuşuyor. Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı desteği ile hayata geçirilen ve hem uygulamalı hem de teorik derslerde kullanılacak gelişmiş alanları içerisinde barındıran proje ile öğrencilerimizin fiziksel ve akademik gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanıyor.
10,876 m²'lik kapalı alana inşa edilmesi planlanan proje; kapalı yüzme havuzu, jimnastik salonu, tırmanma duvarı, atıcılık ve okçuluk salonu, dövüş ve mücadele sporları salonu, drama salonu, aynalı salon, körling salonu, basketbol ve hentbol sahaları gibi çeşitli spor dallarına yönelik çalışma alanlarını içerisinde barındırıyor. Projede yer alan modern sportif faaliyet alanları öğrencilerimize hem bireysel faaliyetlere hem de grup faaliyetlerine katılım imkânı sunacak. Spor Bilimleri Fakültesi projesi verimli ve çeşitli spor sahalarının yanı sıra hizmete sunulacak amfi, derslik ve çalışma ofisleri ile de dikkat çekiyor. Akademik ve idari personelimize sağlanacak modern ve ferah çalışma ortamları ile kurum kalitesinin daha da arttırılması hedefleniyor.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin fiziksel ve akademik gelişimine yönelik projelere verdiği önemin altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Yılmaz eğitim kalitesinin arttırılmasına yönelik planlanan projelerin devam edeceğini, belirlenen gelişim alanlarını desteklemek ve daha iyi bir akademik ortam oluşturmak amacıyla olağanüstü çabalar sergilendiğini belirtti. Üniversitemizin gelişimi adına hayata geçirilecek bu önemli projeye destek veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’a teşekkürlerini ileten Rektörümüz altyapımızın tamamlanması ile akademik başarımızın önemli ölçüde arttırılmasının hedeflendiğini ifade etti.
KURUMSAL İLETİŞİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ