“Dağlardan Denize, Yerelden Evrensele” sloganıyla bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Gastronomi Günleri’nde üniversitemiz de stant açtı.
Rize’nin mutfak kültürünün, coğrafi işaretli lezzetleri ve yöresel lezzetlerinin sergilenerek tanıtıldığı organizasyon Çay Çarşısı etkinlik alanında yapıldı.
Rize’nin geleneksel lezzetlerinin ülke geneline tanıtılmasının yanında gelecek nesillere aktarılmasına destek olması amacıyla tertip edilen 4. Gastronomi Rize Festivali’nde Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mete Avcı, il protokolü ve vatandaşlar tüm stantları gezerek hem eşsiz lezzetleri tattılar hem de sergilenen ürünler hakkında bilgi aldılar.
4. Gastronomi Rize Festivali’nde Üniversitemiz Çay İhtisaslaştırma Koordinatörlüğü ile Su Ürünleri Fakültesi ve Ardeşen Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü hocaları ve öğrencileri tarafından açılan stantlarımız katılımcıların yoğun ilgisini çekti.
Etkinlik çerçevesinde, Ardeşen Turizm Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Alaattin Kızıltan, Üniversitemiz Çay ve Çay Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kezban Yazıcı, Su Ürünleri Fakültemiz Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İlker Kurtoğlu ile Su Ürünleri Avlama İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Emre Çağlak, Ardeşen Turizm Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Burcu Ayşenur Saklı ve Ardeşen Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Bilgen Mete’nin de konuk olduğu, ilimizin mutfak kültürü ve ürün çeşitliliği konularını içerisine alan söyleşiler gerçekleştirildi.
KURUMSAL İLETİŞİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ