RTE

Alanında Uzman, Nitelikli Akademik Kadromuz Gücüne Güç Katıyor...
Üniversitemiz ve ÇAYKUR İş Birliği ile Siyah, Yeşil, Oolong, Matcha ve Beyaz Çay Üretimine Yönelik Uygulamalı Eğitim Düzenlendi
13 Mayıs 2023 Cumartesi - Görüntülenme: 1315

Üniversitemiz Çay İhtisaslaşma Koordinatörlüğü tarafından çayda katma değeri yüksek çay çeşitlerine yönelik uygulamalı eğitim düzenlendi.

Çay İhtisaslaşma Projeleri (ÇİP), “Çay Eğitim Projesi” kapsamında planlanan eğitim, ÇAYKUR Atatürk Çay ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü; Deneme, İstatistik ve Teknoloji Kısım Müdürü Dr. Atilla Polat ve Üniversitemiz Çay ve Çay Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Keziban Yazıcı tarafından verildi.

11-12 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen eğitimde; siyah, yeşil, oolong, matcha ve beyaz çay üretimine yönelik temel teorik bilgiler verildikten sonra bu çay çeşitlerinin bahçeden toplanma aşamalarını da içeren, üretimlerine yönelik uygulamalar gerçekleştirildi.

Her çay çeşidi kendine özel yöntemlerle toplanarak, nihai ürün elde edilene kadar tüm süreçler katılımcılara uygulamalı olarak gösterildi. Ayrıca, uygulamalar sonucunda, elde edilen çay çeşitleri kendilerine özel yöntemlerle demlenerek tadımları gerçekleştirildi.

Eğitim, bölgemizde faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörün yanında üniversitemiz akademik personeli, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile çay üreticilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Çay üretim bölgesinde farkındalık yaratarak katma değeri yüksek çay çeşitlerinin tanıtılması ve  üretilmesi amacı ile düzenlenen ve oldukça verimli geçen eğitimin sonunda, Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mete Avcı, Prof. Dr. Göktuğ Dalgıç ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Akbulut tarafından katılımcılara katılım belgesi verildi.

RTEÜ BASIN

 

 

Twitter'da paylaş ( 0 )
Facebook'ta paylaş ( 0 )