RTE

Alanında Uzman, Nitelikli Akademik Kadromuz Gücüne Güç Katıyor...
Türkiye Ulusal Ajansı Tarafından Kabul Edilen "CHATBOT4VET” Adlı Projenin Açılış Toplantısı Yapıldı
06 Ocak 2022 Perşembe - Görüntülenme: 1691

Üniversitemizin Rize Valiliği ile birlikte 2021 yılı Erasmus+ Mesleki Eğitimde İşbirliği Ortaklıkları faaliyeti kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı'na sunarak kabul edilen "Chatbot Tutoring System For Vet (CHATBOT4VET)” Projenin Açılış Toplantısı Rize Valisi Kemal Çeber başkanlığında gerçekleştirildi.

Rize Valiliği Toplantı Salonu’nda Vali Kemal Çeber başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Vali Yardımcısı Kübra Baka Kılıç, Fındıklı Kaymakamı Eyüp Gürdal, İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, Prof. Dr. Adnan Yılmaz, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdür V. Öznur Günay ve ilgililer katıldı.

Toplantıda, mesleki eğitimin geliştirilmesi amacıyla 2021 yılı Erasmus+ Mesleki Eğitimde İşbirliği Ortaklıkları faaliyeti kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı'na sunulan ve kabul edilen AB destekli  "Chatbot Tutoring System For Vet" (CHATBOT4VET) adlı projenin içeriği ve AB’nin sunduğu proje destekleri değerlendirildi.

Rize Valiliği koordinatörlüğünde yürütülecek projenin ortakları arasında 5 farklı ülkeden toplam 6 proje ortağı yer almaktadır. Proje 24 ay sürecek.  Türkiye'den Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin yer aldığı proje ortakları arasında; Yunanistan'dan Anaptıxıako Kentro Thessalıas, Fransa'dan Edulog, Belçika'dan SCS LogoPsyCom ve İspanya'dan Nıcıatıvas De Futuro Para Una Europa Socıal Coop V adlı kuruluşlar yer almaktadır.

Projeyle ilgili sunum yapan Dr. Öğr. Üyesi Ozan Selçuk, yürütülecek projenin içeriği hakkında bilgi verdi. Proje ile birlikte mesleki eğitim için yenilikçi bir dijital öğrenme aracı ve metodolojisi tasarlamak, test etmek ve bu konuda mesleki eğitim veren uzmanların eğitilmesinin hedeflendiğini belirtti. 

Proje kapsamında bir Chatbot geliştirme rehberi ve platformu oluşturulacağını belirten Selçuk,  “Chatbot, konuşmayı işitsel veya metinsel yöntemlerle yürütmek için yapay zekâ ve makine öğrenimini kullanan bilgisayar programları olarak tanımlanmaktadır. Bu proje ile mesleki eğitim gören öğrencilerin öğrenme süreçlerinde eğitmen olarak kullanılabilecek birkaç sohbet robotu tasarlamak; öğretmenlere, eğitmenlere ve danışmanlara sohbet robotlarını kendi faaliyetlerine entegre etmeleri için bir tasarım kılavuzu geliştirmek suretiyle proje, etkili dijital, açık ve yenilikçi eğitim araçları geliştirme konusunda mesleki eğitim veren öğretmenler, eğitmenler ve danışmanlar için sürekli mesleki gelişim için fırsatlar sunacaktır.” dedi.

Vali Kemal Çeber toplantı sonrasında yaptığı değerlendirmede, çok önemli bir projenin hayata geçirildiğini ifade ederek, projenin geliştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

RTEÜ BASIN

 

Twitter'da paylaş ( 0 )
Facebook'ta paylaş ( 0 )